رژیم کتوژنیک یکی از رژیمهای غذایی پرطرفدار است که در این مقاله قصد داریم نگاهی دقیقتر به آن داشته و به بایدها و نباید های رژیم کتوژنیک اشاره کنیم.
در بخش اول مقاله رژیم غذایی کتوژنیک به تعریف این رژیم غذایی و انواع آن پرداختیم و حالا که میدانیم رژیم کتوژنیک یا همان رژیم کتونی چیست ؛ در این مطلب از مجله سلامت سیب قصد داریم تا نگاهی جزئیتر به این رژیم غذایی داشته و به فواید، بایدها، نبایدها و غذاهایی که باید در دستور رژیم کتو گنجانده شوند پرداخته و راهنمایی جامعتر از رژیم کتو را خدمت شما ارائه کنیم؛ با ما همراه باشید.
آنچه در ادامه میخوانید:
رژیم غذایی کتو میتواند در هر رده سنی برای همه افراد تجویز شود. بر اساس مطالعات صورت گرفته، نوع استاندارد این رژیم میتواند فواید زیادی برای سلامتی داشته باشد، که از جمله آنها میتوان به کنترل فشار خون بالا و جلوگیری از بیماری قلبی عروقی، کنترل بیماریهای متابولیک مزمن مانند دیابت و سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS)، کاهش وزن و همچنین کنترل بسیاری از بیماریهای اعصاب نظیر پارکینسون، صرع و آلزایمر اشاره کرد. در پژوهشی بر روی حیوانات با آسیب مغزی، استفاده از رژیم کتو نقش سودمندی در بهبودی آسیبهای مغزی ایفا کرده است. کنترل بیماری های متابولیکی نظیر دیابت، ارتباط نزدیکی با پیشگیری از ابتلا به سرطانهای دستگاه گوارش دارد. در صورتی که شما ورزشکاری حرفهای هستید و یا قصد دارید به کمک بدنسازی حجم عضلات خود را افزایش دهید، توصیه میشود از این رژیم استفاده نکنید.
برای اینکه رژیم غذایی کتو خود را کاملا بر پایه اصول انجام داده باید بدانید که در این رژیم غذایی چه غذاهایی مجاز بوده و میتواند در سبد روزانه شما قرار بگیرند. مواد غذایی که میتوانید در رژیم کتو از آنها استفاده کنید عبارتند از:
1) گوشت قرمز، گوشت مرغ و بوقلمون، گوشت ماهی های چرب مانند سالمون و ماهی تن
2) روغنهای طبیعی مانند روغن زیتون و نارگیل
3) مغز بادام و گردو، تخم کتان
4) کره و خامه تهیه شده از شیر طبیعی
5) تخم مرغ ماده ای غذایی است که جایگاه مهمی در رژیم کتو داشته و منبع تامین پروتئین و چربی است.
6) پنیر های فراوری نشده مانند پنیر موتزارلا و چدار
در میان وعده های غذایی می توان از مواد غذایی مانند شکلات تلخ، میلک شیک با شیر بادام، پودر کاکائو و کرهی بادامزمینی یا پنیر به همراه چند قاشق روغن زیتون استفاده کرد.
اما در برنامه غذایی هفتگی رژیم کتوژنیک خودمان از چه غذاهایی نباید استفاده کنیم؟ با توجه به پایین بودن میزان قند در نظر گرفته شده در رژیم کتوژنیک، مصرف مواد غذایی زیر در ممنوع است:
صرع (Epilepsy) یک بیماری سیستم عصبی است که در بیشتر مواقع با تشنجهای مکرر و شدید شناخته میشود. درصد زیادی از بیماران با درمان دارویی توسط پزشک قادر به کنترل صرع خود میشوند. با این وجود حدود 30 درصد از بیماران با صرع مقاوم به درمان به پزشک مراجعه میکنند. درمان جراحی برای این افراد ممکن است با عوارض زیادی همراه باشد و یا اصلا غیر ممکن باشد؛ لذا روشهای تغییر سبک زندگی نظیر تغذیه درمانی میتواند به این افراد کمک شایان توجهی کند. چگونگی سازوکار تاثیر رژیم ketoJenik بر درمان صرع به طور کامل شناخته نشده است.